Dan Turélls to pladser

Vesterbro og Vangede

2005


10.02.05 - DAN TURÈLLS PLADS OG ONKEL DANNYS PLADS. Kapløbet mellem Vangede og Vesterbro om at opkalde en plads efter Dan Turèll er, ifølge Jyllandsposten d. 9.2., aflyst. Vesterbro satser nu på at få en Onkel Dannys Plads i nærheden af de lokaliteter, hvor forfatteren færdedes. Niels Vestergaard fra Vesterbro Lokalråd forventer en afklaring på placeringen af Onkel Dannys Plads inden for de næste par måneder.
I Vangede håber initiativtageren til en plads og skulptur i Vangede, ejendomsmægler Ivan Brich, på at pladsen kan være klar til det, der ville have været Dan Turèlls 60-årsdag d.19. marts 2006.

06.01.05 - DAN TURÈLLS PLADS. Dan Turèll skal selvfølgelig hyldes med sin egen plads. Men hvor skal den ligge? Vi har fået lov til at citere fra redaktør Allan Andersens artikel i vinter nummeret af Vangede Avis:  

Dan Turèlls plads skal ligge i Vangede. Der har i flere år været arbejdet på at få etableret en "Dan Turèll plads" i Vangede, og vi er mange, der mener, at det er det mest passende sted at hylde Dans forfatter-  skab. For selv om Dan boede sit voksne liv på Vesterbro, så var hans hjerte stadig i Vangede, og grunden til at han kunne finde sig tilpas på Vesterbro, har nok været hans baggrund fra Vangede. For livet i Vangede i Dans ungdomsår har været meget lig det samfund, der var på Vesterbro. Med tanke på "Turèll-samlingen" på Vangede Bibliotek og den kommende skulptur, er det oplagt, at pladsen skal være i Vangede. 

Gentoftes borgmester Hans Toft har løbende været underrettet om planerne for en skulptur og ønsket om en plads for Dan Turèll i Vangede. Han har derfor for flere år siden gennem det stor- københavnske samarbejde sikret, at en Dan Turèll Plads kun kan ligge i Gentofte Kommune, og dét i Vangede. 

Så nu mangler vi at finde ud af, hvor i Vangede pladsen og skulpturen skal placeres, men måske må vi afvente forskøn-nelsesplanerne for bygaden, sådan at pladsen og skulpturen kan komme til at indgå som en smuk helhed i  bybilledet.    
Kommunen har givet løfte om, at man vil afgive en plads til formålet, men at man ikke vil love hvor, før der er lagt en plan for forskønnelse af bygaden. Da det er planen, at kommunens arkitekter i nær fremtid kommer med forslag til forskønnelse af alle kommunens bystrøg, virker det fornuftigt at udsætte beslutningen om placeringen af skulpturen, så vi kan få den passet ind i det nye gademiljø.
Men kommunens opbakning må betyde, at arbejdsgruppen bag idéen med skulpturen kan komme videre med at skaffe de nødvendige midler. 
Vi ser frem til en smuk og indbydende bygade med plads til skulpturel hyldest til Vangedes digter Dan Turèll.