Links

Onkel Danny - Portræt af en Karma Cowboy
Trods sin relativt korte levetid efterlod Dan Turèll (1946-1993) et forfatterskab, der var overvældende af både omfang og betydning. Mere end halvfems udgivelser blev det til, fra de første formeksperimenterende digte via det populære erindringsværk "Vangede billeder" (1975) til de senere års kriminalromaner og avisskriverier. Hertil kom, at Dan Turèll, dels i sine bøger, dels gennem talrige shows og optrædener i radio og tv, bedre end nogen anden dansk forfatter i sin samtid forstod betydningen af at have et image. 'Onkel Danny' med de sorte negle og den skaldede isse blev folkeeje. Men hvordan var forholdet mellem forfatteren og hans alter ego? Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på såvel figuren Onkel Danny som mennesket.
Instruktør: Lars Movin og Steen Møller Rasmussen

Så kort og mærkeligt livet er
Vi kommer med Dan Turéll som guide med på en forunderlig rejse gennem tilværelsen - fra Vangede og ud i den vide verden. Vi får hans dybt personlige beretning om livet, døden og kærligheden.
Instruktør: Anders Østergaard 2008.

Dan Turèll i Lørdagshjørnet (klip Det er ikke let)
Dan Turèll fortæller om sit liv. Kurt Møller Madsen er interviewer i lørdagshjørnet i DR 01.12.1979.
Medvirkende Dan Turèll, Tom McEwan, Mads Winding, Fuzzy og John Tchicai.

Dam Turèll om Christania 
Videoklip på YouTube fra ca. 1990. Interview med Dan Turèll om fristaden Christiania´s fremtid. Klippet stammer fra ca. 1990 og er fra TV2Nyhederne med en ung Line Baun Danielsen som journalist.

Dan Turèll på Wikipedia 
Læs artiklen om Dan Turèll på Wikipedia.

Litteraturpriser 
Læs om hvilke priser Dan Turèll har modtaget frem til i dag. Desuden nogle bibliografiske oplysninger.

Assistens kirkegården 
Assistens kirkegården, hvor Dan Turèll ligger begravet, har skrevet en artikel om ham med uddrag fra hans forfatterskab. Der er desuden et billede af gravstedet og en guide over hvor det ligger.

Forfatterweb 
Forfatterportræt af Dan Turèll, skrevet af Bo Tao Michaëlis, 1996. Der kræves abonnement for at se portrættet, hvilket de fleste folkebiblioteker har.

Litteratursiden 
Temadelen på litteratursiden har i  oktober måned 2003 temaet "Dan Turèll". Her kan der læses artikler om ham og forfatterskabet, anmeldelser og meget mere.

Jørgen Gradt 
Privat hjemmeside om Dan Turèll.

Onkel Danny 
Privat hjemmeside om Dan Turèll ved Flemming Lerbæk