Om sølvmedaljen

Skriv din tekst her...

Foto Torben Dragsby

Dan Turèll Medaljen 2016
Støbt i sølv i anledning af Dan Turèlls 70 års fødselsdag 19. marts og overrækkes denne dag ved en festlighed på Turèll Samlingen på Vangede Bibliotek.

Medaljør Barry Lereng Wilmont oplyser følgende:
Medaljen er cire perdue støbt og stemplet på kanten 925 S også kaldet Sterlingsølv. Diameteren er 86 mm, tykkelsen 8 mm. Vægten er elektronvejet til 365 gr., hvilket er 65 gr. mere end samme medalje støbt i bronze. 

Følgende borgere indleverede sølv til omsmeltning: Kirsten og Claus Benzin, Birgitte Bay Larsen, Karen Bach Jensen og Maria Dirksen.

Pressemeddelelse:
DAN TURÈLL SØLVMEDALJEN
TIL 70 ÅRSDAGEN 19. MARTS 2016

Dan Turèll ville have kunnet fejre sin 70 års fødselsdag i 2016. I den anledning har Dan Turèll Selskabet besluttet at gennemføre en indsamling af sølv, så der kan præges en særlig jubilæumsmedalje.

Den 19. marts 2015 kl. 15-17 blev der indsamlet en del skeer, gafler, skåle, opsatser, foderaler og andre genstande af ægte sølv til omsmeltning. Selskabets chefmedaljør, Barry Lereng Wilmont, vil forestå støbningen i fortsættelse af den bronzemedalje, han præsenterede i 2012.

Sølvet vil blive vejet og noteret i Turèll-selskabets protokol, og ved overrækkelsen i 2016 medfølger et gavebrev med en liste over de gavmilde givere.

Som frontfigur i bandet Sølvstjernerne ville det utvivlsomt have glædet Dan Turèll, at hans kontrafej blev slået i sølv, og for os andre er det en skinnende påmindelse om hans lysende betydning for dansk litteratur.

Dan Turèll Selskabets bestyrelse består af bibliotekar Peter Strøm, Turèll-forskeren Lars Movin og senior editor Jacob Ludvigsen (formand).